Головні новини дня: звільнення Іванівки та медична реформа

Gazeta.ua нагадує про головні новини суботи, 2 липня.

Збройні сили України вибили російських окупантів з населеного пункту Іванівка. На Південнобузькому напрямку росіяни продовжують систематично обстрілювати цивільну та військову інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії. Ворог проводить повітряну розвідку за допомогою безпілотника.

Розпочинається інфраструктурний етап медичної реформи в Україні. Лікарні поділять на госпітальні кластери. Лікарняну мережу області об’єднають в один госпітальний округ. Його поділять на госпітальні кластери. При цьому врахують межі адміністративно-територіальних одиниць, географічні особливості та стан автомобільних доріг, поточні та прогнозовані демографічні характеристики, структуру захворюваності та смертності. Врахують оптимальні клінічні маршрути пацієнтів для своєчасного доступу до допомоги та навантаження на медичних працівників і фахівців з реабілітації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний показав, як ЗСУ знищили “русский дух” на Зміїному

Зранку російські військові завдали чергового ракетного удару по Миколаєву. Окупанти випустили щонайменше сім ракет. Ударили по інфраструктурі та підприємству, яке виробляє цеглу. Ще декілька ракет упали в полі. Також відомо про обстріл Павлограда Дніпропетровської області. Зафіксували щонайменше про одне влучання. На місці працюють спецслужби

У Тернополі пройшла потужна злива. Через сильні зливи міста вулиці буквально затопило та повалило дерева. Синоптики робили штормове попередження на Тернопільщині.

Команда українських воїнів із позивними “Хмельницький”, “Турок”, “Зелений” та “Саламандра” знищили ворожу крилату протикорабельну ракету Х-22. Вона летіла у бік Києва. В ракету влучили із розробленого ще в Радянському Союзі переносного зенітно-ракетного комплексу “Ігла”.