В Німеччині висловили невдоволення щодо бойкоту російської культури

Міністр Німеччини з питань культури і ЗМІ Клаудія Рот назвала неправильним бойкотувати російську культуру. Вона назвала це абсолютно неправильним.

Про це Клаудія Рот сказала в інтерв’ю Augsburger Allgemeine.

«Я вважаю абсолютно неправильним бойкот всього, що стосується російської культури» – заявила Рот.

Нещодавно мер одного з міст заборонив молодіжному оркестру грати Чайковського. Було громадське обговорення, після якого концерт дозволили, зазначила вона.

«Але, звичайно, дискусія триває. Існує велика невизначеність щодо того, як поводитися з російською культурою. Я вважаю, що бойкот абсолютно неправильний, тому що часто останні свободи намагаються зберегти російські артисти. І є така велика російська культура, чи то музика, чи то література, чи то Антон Чехов. Я не дозволю путіну забрати у мене Чехова!» – зазначила Клаудія Рот.

На початку червня міністерка приїздила до Одеси. Міністерка неодноразово виступала на захист українських митців, які знайшли притулок у Німеччині, а також на підтримку українських культурних установ.

Раніше до бюджету України надійшов грант від Німеччини на суму 1 мільярд євро.

Німецький уряд розлючений діями Литви, яка блокувала російський транзит до Калінінграда. Побоюючись відповіді Кремля, Берлін підключив структури ЄС для тиску на Вільнюс.

Канцлер ФРН Олаф Шольц під час заключних заяв на полях саміту G7 заявив, що для відновлення України потрібен новий «план Маршалла». Шольц також зазначив, що весь світ має невизначеність через події в Україні.