Слов’янськ накрили касетними снарядами і РСЗВ, є загиблі – мер

Російські окупанти продовжують застосовувати заборонену зброю проти українців.

Так, Слов’янськ Донецької області накрили забороненими касетними снарядами ввечері 1 липня. У результаті четверо загиблих і сім поранених. Про це повідомив мер міста Вадим Лях 2 липня у Facebook.

“Дуже сумним став для нас вчорашній вечір. О 18:30 місто знову обстріляли з РСЗВ (ракетних систем залпового вогню. Gazeta.ua), знову касетні снаряди. На жаль, четверо загиблих, сім поранених. Касетні найнебезпечніші снаряди: вибухають як святковий салют, але замість кольорових промінців вилітають осколки і вбивають”, зазначив він.

Під обстріл потрапили мікрорайон Лимани та вулиці Барвінківська, Підгірна, Данилевського. Там, за словами мера, немає військових об’єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог атакує Лисичанськ з різних боків Гайдай про ситуацію на Луганщині

“90% убитих та поранених перебували на вулиці. Зважайте на це. Тому звертаюся до мешканців: не виходьте без нагальної потреби на вулицю”, застеріг він.

Сьогодні, 2 липня, пункти видачі гуманітарної допомоги мали почати роботу. Однак цей процес вирішили зупинити до понеділка, зазначив Лях.

“Уникайте масових скупчень народу. Через це поки що призупинено видачу гуманітарної допомоги, яка мала розпочатися сьогодні на пунктах роздачі. У понеділок подивимося за обставинами”, додав він.

Зараз у Донецькій області немає жодного безпечного місця. Лінія фронту під постійними російськими обстрілами. Тому мешканців Донеччини закликають евакуюватися.

Міста Бахмут, Слов’янськ і Часів Яр за останню добу обстрілювали. Також російські окупанти накривали вогнем Мар’їнку, Красногорівку, Авдіївку й Торець. Про це заявив Кириленко 30 червня.

55% Донецької області під контролем росіян, заявив голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко 22 червня. Окупація включає в себе і зруйновані міста, зокрема Маріуполь та Волноваха. Ситуація вздовж усієї лінії фронту дуже складна. Ворог застосовує дуже важку артилерію, авіацію всі види озброєння, які є.

Росіяни не спроможні захопити Донеччину, не зруйнувавши її, сказав Кириленко.