Ворог атакує Лисичанськ з різних боків – Гайдай про ситуацію на Луганщині

Росіяни атакують Луганщину з різних боків. Залучили вкрай багато військових і техніки.

Упродовж минулої доби окупанти відкривали вогонь зі всіх наявних видів озброєння по Привіллю, Лисичанську, Вовчоярівці, Золотарівці, Лоскутівці, Верхньокам’янці та Білогорівці, повідомив вранці 2 липня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“Приватні будинки в селах вигорають один за одним. Із такою високою щільністю обстрілів встигаємо лише прихистити постраждалих. Палає одночасно в декількох місцях. Ледве встигаємо ліквідувати масштабні загоряння в Лисичанську. Як от у багатоквартирному будинку, де полум’я розповсюдилося по декількох квартирах. Або у торговельному центрі якщо б вчасно не загасили пожежу на площі 1800 квадратних метрів, важко уявити наслідки”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: повідомили останні новини з передової

До лікарні у Чернівцях вчора доставили пораненого чоловіка з Лисичанська.

“1 липня Збройні сили України відбили два масованих наступи росіян у напрямку Верхньокам’янки та желатинового заводу, де ворог мав спробу провести розвідку боєм. В обох випадках окупанти відійшли. Наші військові стримують наступ ворога”, додав Гайдай.

Російські війська й надалі намагаються оточити Лисичанськ на Луганщині. Окупанти продовжують вести наступальні операції в населених пунктах на південь і на південний захід від Лисичанська. Хочуть оточити місто і перерізати шляхи тилового забезпечення українських військ.