Аби повернути позиції: росіяни накрили 16 міст і сіл Харківщини з артилерії й авіації

Російські загарбники продовжують хаотично обстрілювати міста і села Харківської області.

Зокрема, ворог накрив з артилерії такі населені пункти, як Золочів, Руська Лозова, Хрестище, Перемога, Дементіївка, Верхній Салтів, Молодова, Старий Салтів, Коробочкіне, Замулівка, Велика Бабка, Волобуївка та Малинівка. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 2 липня у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас триває: повідомили останні новини з передової

Також окупанти завдали авіаударів поблизу Верхнього Салтова, Прудянки та Мосьпанового.

“На Харківському напрямку підрозділи противника зосереджують зусилля на сковуванні дій наших військ та недопущення їх подальшого просування. З метою повернення втрачених позицій ворог веде штурмові дії на напрямку Кочубеївка Дементіївка”, додали в Генштабі.

Російські окупанти вже кілька днів поспіль обстрілюють Харків. Постраждали Немишлянський та Індустріальний райони міста. Але причин для централізованої евакуації населення з міста немає. Ситуація складна, але контрольована.

1 липня окупанти обстрілювали Слобідський район Харкова. Вночі загарбники випустили ракету з боку Бєлгорода по Індустріальному району. Пошкоджено промислові будівлі. Рятувальники загасили пожежу. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

На території області ворог обстрілював Ізюмський, Харківський, Богодухівський та Чугуївський райони. Отримали пошкодження приватні будинки, господарчі споруди та виробничі потужності.