Битва за Донбас триває: повідомили останні новини з передової

На Слов’янському напрямку ворог веде оборонні бої.

Противник безуспішно штурмував Богородичне, повідомили вранці 2 липня у Генеральному штабі Збройних сил України. Обстріляв із артилерії райони населених пунктів Долина, Дібрівне, Курулька, Мазанівка, Богородичне, Краснопілля, Адамівка, Суха Кам’янка, Гусарівка та Криничне.

“Російський ворог намагається вдосконалити систему логістичного забезпечення на зазначеному напрямку”, йдеться у повідомленні.

На Краматорському напрямку російські окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони Білогорівки, Маяків та Донецького, а на Лисичанському Золотарівки і Верхньокам’янського. У напрямку останнього ворог вів наступ, але успіху не мав, тому відійшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі повідомили про ситуацію на півдні України

“На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Вершини, Бахмута та Спірного. Також ворог завдав авіаударів в районі населеного пункту Вершина”, звітують у Генштабі.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали із артилерії різних калібрів райони населених пунктів Шуми, Нью-Йорк, Залізне, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Павлівка, Вугледар, Золота Нива, Шевченко, Новоданилівка, Оріхів та Залізничне. Ворожі авіаційні удари зафіксували поблизу Новобахмутівки та Авдіївки.

Російські війська й надалі намагаються оточити Лисичанськ на Луганщині. Окупанти продовжують вести наступальні операції в населених пунктах на південь і на південний захід від Лисичанська. Хочуть оточити місто і перерізати шляхи тилового забезпечення українських військ.