У Генштабі розповіли про поточну ситуацію на півдні України

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України.

Противник вів обстріли неподалік Партизанського, Кобзарців, Прибузького, Таврійського, Степової Долини, Посад-Покровського, Трудолюбівки, Миколаївки, Потьомкиного та Лупаревого, повідомили вранці 2 липня у Генеральному штабі Збройних сил України.

“У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання Чорноморського флоту Російської Федерації продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій України та ведення розвідки. У готовності до ракетних ударів по об’єктах на території країни противник утримує два носії високоточної зброї”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни активізували бойові дії одразу на чотирьох напрямках

Винищувальна авіація Повітряних сил продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна – небезуспішно надає вогневу підтримку нашим підрозділам у визначених операційних районах.

“Російські окупанти та їхні посіпаки бояться опору місцевого населення, який наростає зокрема у Херсонській області. Керівництво загарбників пересувається у бронежилетах з великою кількістю охорони, у броньованих машинах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний спротив”, звітує Генштаб.

Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України. Вчора ворог обстріляв з артилерії райони населених пунктів Грем’яч, Михальчина Слобода, Колос Чернігівської області та Старикове і Атинське на Сумщині.

На Слобожанському напрямку противник вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Чепіль, Золочів, Руська Лозова, Рубіжне, Хрестище, Печеніги, Харків, Питомник, Базаліївка та Прудянка. Завдав авіаудару парою вертольотів Ка-52 поблизу Мосьпанового.