Мобілізацію продовжено: лікарям заборонили виїзд з Білорусі – Генштаб

У збройних силах Республіки Білорусь продовжили проведення мобілізаційного навчання до 9 липня. Раніше мали завершити вже в п’ятницю, 1 липня.

Через військові комісаріати прикордонної з Україною Гомельської області триває вручення повісток. До того ж, лікарям повідомили про заборону виїзду за межі країни, зазначив Генеральний штаб Збройних сил України 2 липня у ранковому зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спротиву білорусів зараз недостатньо, щоб зірвати можливе вторгнення ГУР

На Сіверському напрямку ворог продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп у Брянській і Курській областях: зокрема, зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу та підрозділів повітряно-десантних військ.

Також російський агресор обстрілює з артилерії позиції українських військових у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

“З метою порушення системи управління та зв’язку підрозділів Сил оборони ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби у районах населених пунктів, що розташовані поблизу державного кордону на території Бєлгородської області”, додали в Генштабі.

Мінськ стверджує, що Білорусь не несе загроз для України і скаржиться на “інформаційну війну”, заявив держсекретар Радбезу Білорусі Олександр Вольфович. За словами Вольфовича, українська сторона нібито “ставить заслін” проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.