На захопленому півдні України зростає партизанський рух – CNN

Нещодавні напади на колаборантів на півдні України свідчать про те, що рух опору в регіоні зростає.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела.

“Офіційні особи США кажуть, що три замахи на проросійських чиновників за останні два тижні свідчать про зростання руху опору проросійській владі, яка окупувала частину півдня України”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни придумали нову брехню, щоб нав’язати херсонцям громадянство РФ

Хоч поки що йдеться лише про кілька інцидентів у Херсоні, американські офіційні особи зазначили, що опір може перерости у ширшу боротьбу. Це створить серйозну проблему для здатності Росії контролювати захоплені території України.

Зокрема, під час пресконференції директорка національної розвідки США Авріл Хейнс заявила, що Кремль “стикається зі зростаючою активністю партизанів на півдні України”.

Росія не має достатньо сил, щоб утримати окупацію Херсонщини. Окупанти ризикують її втратити через недостатню кількість військових в області. Зробивши акцент на спробах просування у східній операційній зоні, загарбники суттєво послабили свій вплив на півдні. Такі дії росіян створюють більше можливостей для української армії та партизанських загонів, які здійснюють атаки на членів окупаційної влади.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.