ЗСУ продовжують “зачистку” острова Зміїний від ворожих загарбників – ОК “Південь”

Військова операція із зачищення острова Зміїний від ворога триває.

Виявлено і знищено реактивну систему залпового вогню “Град”, ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир-С1”, три одиниці броньованої та автомобільної техніки, автоцистерну та район укриття іншої техніки. Ознак присутності противника не виявлено, повідомляє Оперативне командування “Південь” в Facebook.

“Парою винищувачів запалювальним боєприпасами рашисти намагалися випалити “залишки доброї волі”, що лишилися по них на острові Зміїному у вигляді покинутої техніки. Вже знайома тактика “невлучання” і тут була продемонстрована в кількох варіантах”, йдеться в дописі.

Противник активізувався в тактиці нанесення авіаційних ударів, як прикриття облаштування відступних рубежів.

Протягом дня по позиціях наших підрозділів, по острову Зміїному і просто по мирних жителях нанесено шість авіаційних ударів. Гелікоптерами, парно і групою, ворог відпрацьовував по Херсонщині та Миколаївщині, підсумувавши ввечері літаками-штурмовиками, але без наших втрат.

Наші авіатори парними нальотами завдали ударів по складам боєприпасів, опорному пункту та скупченню ворожої сили і техніки в районі Снігурівки, Благодатного, Ольгиного та Давидова Броду. Результати дорозвідуються.

В Херсонському і Скадовському районах ворог продовжував повітряну розвідку з виявлення позицій і намірів наших підрозділів. За що й був позбавлений двох безпілотних апаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із окупованого Севастополя виплив старий десантний корабель

Ворожа армія вкоротилася на 27 окупантів, зенітно-ракетний комплекс “Тор”, самохідну гаубицю “Мста-С”, три одиниці броньованої та автомобільної техніки. Також знищено три польові склади боєприпасів на Херсонщині.

Ввечері ворожа авіація знов намагалася атакувати Одещину. Ракету Х-31, випущену з літака над морем, влучно знищено зенітним ракетним підрозділом.

В північно-західній частини Чорного моря два ворожих кораблі продовжують нести на бортах загрозу з понад півтора десятка крилатих ракет. Також присутні три великих десантних кораблі. Не відчуваючи себе захищеними, тримають максимально безпечну дистанцію від українського узбережжя.

Два літаки Су-30 повітряно-космічних сил ЗС РФ з аеродрому Більбек двічі вдарили фосфорними бомбами по Зміїному, де нібито “завершили виконання завдань”, повідомив Валерій Залужний.

Сталося це 1 липня, після того, як Збройні сили України вибили їх з острова.