Україні подарували новітні “швидкі” – який вигляд вони мають і куди поїдуть

25 сучасних “швидких” передав Україні Фонд міжнародної солідарності. Він фінансується Європейським Союзом і Банком крайового господарства Польщі.

Передали автомобілі біля Львівської обласної військової адміністрації. 24 машини поїдуть на Харківщину, Сумщину й Чернігівщину у 30 тамтешніх громад. Вони були під російською окупацією та звідти загарбники покрали навіть “швидкі”, повідомив у Telegram очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Одна машина залишиться служити жителям Львівщини. Дякую польському народу та владі за цю важливу допомогу, яка допоможе врятувати багато життів наших воїнів і мирних жителів. Дякую і за десятки тисяч тонн допомоги, яку ви надали від 24 лютого. Дякую за те, що прихистили два мільйони українців, яких з дому прогнала війна”, написав Козицький.

“Швидкі” це підтримка Україні, яка захищає не лише себе, а й усю Європу, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський.

“Україна бореться щодня і протистоїть Росії, яка вбиває мирне населення. Ці машини поїдуть туди, де необхідні. На тих територіях, де вони використовуватимуться, перебувають близько 10 мільйонів людей”, зауважив Яблонський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Працюють на передовій” Залужний подякував полякам за “Краби”

Він висловив упевненість у перемозі України.

“Ми глибоко переконані, що Україна переможе у цій боротьбі й стане членом Євросоюзу у найближчому майбутньому”, наголосив заступник глави польського МЗС.

Передані “швидкі” є частиною проєкту гуманітарної допомоги Україні, вартістю 10 млн, розповів президент Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзенцьоловскі.

“Україна захищає людські цінності, а Росія є ворогом, який порушує принципи цивілізованого світу. Наш Фонд підтримує різні ініціативи й ми надаємо гуманітарну допомогу в широкому розумінні цього слова. Ми маємо опрацьовані програми допомоги харчуванням, медичним обладнанням, а також індивідуальними засобами захисту, зокрема аптечками. Вони потрібні не лише на першій лінії фронту, але й у Львові, Одесі, Івано-Франківську, куди влучають ракети. Наш Фонд передав близько 25 тисяч таких аптечок. Це лише початок”, зазначив Дзенцьоловскі.

Сучасну школу мистецтв збудують у Львові, за сприяння уряду Польщі. Таку допомогу пообіцяв міністр культури й національної спадщини Польщі Пйотр Гліньскі під час візиту до Львова. У мерії говорять, що будівля стане новим культурним центром міста.