У Кременчуці виявили комунальників-мародерів

Трьох чоловіків звинувачують у мародерстві під час розбирання завалів на місці зруйнованого окупантами ТЦ у Кременчуці. Їх підозрюють у крадіжці 61 мобільного телефону.

Про це повідомляє місцева «Кременчуцька газета».

Слідство встановило, що троє підозрюваних, які є працівниками одного з комунальних підприємств міста, після ракетного обстрілу Кременчука 27 червня прибули до ТЦ «Амстор» у робочих справах. Вони повинні були розчищати територію від скла.

Коли ці роботи проводилися, рятувальники та нацгвардійці виносили зсередини ТЦ «Амстор» не лише зіпсоване обладнання магазинів, а й товар, який залишився. Серед нього була і коробка з мобільними телефонами.

Після того, як підозрювані прибрали значну частину території, вони залишили собі цю коробку. Далі завантажили її в свій контейнер для сміття і повезли до службової автівки, а вже там перевантажили.

У цей час їх «взяли на гарячому» бійці тероборони, які стежили за охороною громадського порядку в районі торгового центру «Амстор». Вони викликали на місце події поліцію. Правоохоронці задокументували те, що сталося. У коробці виявили 61 мобільний телефон.

Сторона обвинувачення клопотала про тримання під вартою як міру запобіжного заходу підозрюваним.

Суддя Крюківського районного суду Кременчука 30 червня розглядав цю справу і задовольнив клопотання правоохоронців про обрання міри запобіжного заходу.

Всі троє отримали 60 діб перебування під вартою у Полтавському СІЗО із правою внесення застави за кожного.

Раніше Служба безпеки України оприлюднила нові докази мародерства російської окупаційної армії на території Сумської області.

Російські окупанти отримали дозвіл на грабунок в Україні особисто від президента рф владіміра путіна, однак усі дорогі речі крадуть командири, тож рядові військові намагаються обзавестись хоч українським екіпіруванням.  Про це рашист розповів своїй дружині – розмову перехопила Служба безпеки України.

Головне управління розвідки Міноборони України перехопило розмову російського окупанта, у якій він розповідає, як з командирами грабував домівки українців на окупованих територіях. Рашист зазначив, що мародерством займаються усі російські військові, і йому пощастило вкрасти новенький телевізор.