“Народний Bayraktar”: три безплатних “пташки” готують до відправки в Україну

На заводі Baykar Makina в Туреччині вже завершують готувати три безпілотники для передавання Україні. Турецький виробник вирішив передати їх українським бійцям безплатно після того, як дізнався, що українці зібрали необхідні кошти для придбання військових безпілотників.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар. Також він опублікував фото із заводу у Twitter, на якому видно три Bayraktar TB2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конструктор Bayraktar показав перші фото нової моделі безпілотника

“Слова з ділом не розходяться завершують підготування трьох літаків Bayraktar TB2 для безплатного постачання в Україну в рамках кампанії “Народний Bayraktar”. Особисто подякував панам Халуку Байрактару й Сельчуку Байрактару (співвласників компанії Baykar. Gazeta.ua) за цю неймовірну підтримку”, зазначив Боднар.

Найближчим часом майже всі потужності заводу Baykar Makina, який виробляє дрони Bayraktar, будуть зосереджені на забезпеченні потреб Збройних сил України. Україна замовила ще десятки безпілотників. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Він нагадав, що компанія Baykar Makinа передає вже вдруге своїх “пташок” ЗСУ безплатно. Востаннє, коли українці зібрали разом з “Фондом Притули” гроші на три “пташки”. Але виробник надав їх безплатно.

Bayraktar у середині 2000-х створив турецький конструктор Сельчук Байрактар. Такі виготовляють у Туреччині. Оснащені радарами, ракетами, камерами. Працюють у верхніх шарах атмосфери, куди не долітають більшість винищувачів. Bayraktar вважають надсучасною зброєю ХХІ ст., яку ніхто не може вразити. Саме ці безпілотники завдають найбільшої шкоди російським найманцям, знищують найсучаснішу російську зброю.