До України планує завітати представник британської королівської сім’ї

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон хоче запросити президента України Володимира Зеленського на зустріч із королевою Єлизаветою ІІ.

Про це повідомило видання The Sunday Times.

Водночас у Букінгемському палаці вважають, що президент Зеленський не зможе чи не захоче залишати столицю України, поки триватиме повномасштабне вторгнення росії.

Видання Daily Mail припускає, що може відбутися альтернативна зустріч у Києві. Коли Володимир Зеленський та його дружина Олена відвідали Лондон 2020 року, вони зустрічалися з принцем Вільямом та герцогинею Кембриджською у Букінгемському палаці. Таким чином, доречно було б бачити принца Вільяма з візитом в українській столиці.

Герцог та герцогиня Кембриджські були першими членами британської королівської родини, які публічно підтримали Україну після російського вторгнення, заява пари була випущена 26 лютого 2022 року.

«У жовтні 2020 року ми мали честь зустрітися з президентом Зеленським і першою леді і, щоб дізнатися про їхні сподівання та оптимізм щодо майбутнього України. Сьогодні ми підтримуємо президента і весь народ України, які мужньо борються за це майбутнє W&C», — йдеться у повідомленні королівської пари.

Президент Зеленський відповів принцу Вільяму та герцогині Кетрін у своєму твітері та подякував за підтримку.

«Олена і я вдячні герцогу та герцогині Кембриджським @RoyalFamily, що в цей критичний час, коли Україна мужньо протистоїть вторгненню росії, вони підтримують нашу країну і підтримують наших хоробрих громадян. Добро переможе», – написав він.

Раніше повідомлялося, що візит канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона і прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі до Києва має важливе значення, заявила глава Європарламенту Роберта Метсола.

Президент Республіки Індонезія Джоко Відодо після участі у саміті G7 відвідає Київ у середу, 29 червня.

Британський мільярдер та засновник аерокосмічної компанії Virgin Galactic Річард Бренсон виступив у київському метро.