Під завалами в Сергіївці діти, які втекли від війни – Зеленська

У селі Сергіївка в Одеській області під завалами бази відпочинку, куди влучила російська ракета, залишаються троє людей.

Двоє з них діти, розповіла перша леді України Олена Зеленська в Telegram.

“Діти, що приїхали туди бодай трішки забути про війну й згадати, як це мати літні канікули з морем. 12-річний хлопчик і, можливо, його друг, з яким ще вчора перед сном розходилися по кімнатах, загинув. Неможливо думати про це. І неможливо не думати”, написала вона.

Зеленська зауважила, що українці, лягаючи спати, не знають, чи прокинуться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали страшні кадри ракетного “прильоту” в курортній Сергіївці

“Давно не потрібно бути сусідом “центру ухвалення рішень” чи “стратегічного об’єкту”. Потрібно просто бути українцем, щоб у твій дім “прилетіло”, написала вона.

Зеленська додала, що поблизу багатоповерхівки, у яку влучила російська ракета, у приватних будинках і ще в одному санаторії вибухова хвиля повибивала вікна.

“Поруч море, заміноване росіянами. І жодного військового об’єкту, яким би Росія змогла виправдати свій черговий терористичний акт. І ми зробимо все, щоб жодного виправдання за свої злочини для неї у світі не знайшлося”, підсумувала перша леді.

1 липня близько 1:00 російські війська випустили по Одеській області три ракети Х-22 з літаків стратегічної авіації Ту-22 з Чорного моря.

Усі три вдарили по селищу Сергіївка Білгород-Дністровського району дві в бази відпочинку, одна в житловий будинок.

Цей ракетний удар Росії помста за звільнення острова Зміїний, заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.