Синєгубов розповів, чому окупанти почали активніше гатити по Харкову

Російські окупанти продовжують обстрілювати Харків з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну. Ворожих ударів завдають не лише з тимчасово захоплених територій, але й з Російської Федерації.

Метою Росії є терор місцевого населення, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає “РБК-Україна”. Водночас збільшення інтенсивності обстрілів по Харкову не означає просування російської армії ближче до міста. Вона б’є з території РФ.

“Ствольна артилерія також може бути різною. Наприклад, “Піони” це також ствольна артилерія, однак вона б’є на відстані близько 40 кілометрів. У нас є місця, де до кордону з Росією також майже 40 кілометрів. Тобто вони можуть завдавати вогневе ураження навіть безпосередньо з РФ. Це неодноразово фіксували”, пояснив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог знову обстріляв Харківщину: є загиблі й поранені

Удари також завдають ударів з тимчасово окупованих територій України. У більшості випадків це “Смерчі” й “Урагани”, дальність стрільби яких також становить близько 40 км.

“99% ударів по Харкову з реактивних систем залпового вогню. Найперша мета ворога терор місцевого населення, щоб сіяти паніку і, напевно, підірвати віру в нашу перемогу”, зазначив очільник ОВА.

Окупанти пошкоджують критичну інфраструктуру, газогони, електромережі, водогони, ТЕЦ. У Росії бачать, що люди продовжують активно повертатися до Харкова, а це окупантів не влаштовує.

“Тому вони хочуть постійно тримати людей у напрузі. І з огляду на це, противник б’є по дитячих садочках і лікарнях”, наголосив Синєгубов.

Російські окупанти вже кілька днів поспіль обстрілюють Харків. Постраждали Немишлянський та Індустріальний райони міста. Але причин для централізованої евакуації населення з міста немає. Ситуація складна, але контрольована.

28 червня російські окупанти обстріляли Харків, влучили в підприємство в Індустріальному районі. Постраждали п’ятеро людей. Вчора ворог завдав авіаударів по Харкову й області.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах міста Харкова та В’ялівського водосховища. Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди українські воїни рішуче придушили: противник відійшов.