Повістки в суд надсилатимуть через «Дію»

Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроект щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану. Інформацію щодо судових засідань надсилатимуть через «Дію».

Про це повідомляє депутат Ярослав Железняк в Telegram.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту №7315, документом запроваджується можливість надання інформації про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову, місце, дату і час судового засідання, з використанням порталу або мобільного додатку «Дія».

Крім того, планується забезпечити відображення та отримання через «Дію» в електронній формі судового рішення по справі, виконавчого документу, виданого у формі електронного документу, особою, що є стороною по справі.

«Надання в такому вигляді інформації не матиме статусу офіційного повідомлення, але учасник судового процесу буде поінформований і зможе в подальшому вжити необхідних заходів для захисту своїх прав та інтересів, в тому числі отримати офіційну інформацію про рух справи, про судові рішення у справі, ознайомитися з матеріалами справи тощо», – йдеться в документі.

Крім того, пропонується передбачити можливість під час дії воєнного чи надзвичайного стану, а також під час дії карантину, встановленого Кабінетом міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), проводити збори суддів дистанційно у режимі відеоконференції.

Читайте також: 

Бренд «Дія» включили до шортлиста міжнародного фестивалю креативників «Каннські леви-2022».

Українці зможуть усиновлювати дітей через «Дію»: подробиці.

В «Дії» зʼявляться кілька нових функцій: в Мінцифри розкрили деталі.