Деокупація Зміїного: з’явилися нові подробиці операції зі звільнення острова

Повітряні сили України взяли “активну участь” у звільненні Зміїного на Одещині.

Під час проведення операції з деокупації острова наша авіація неодноразово завдавала авіаударів по ворожих позиціях, повідомила пресслужба ПСУ 1 липня.

“Бомбардувальники, штурмовики й винищувачі у взаємодії з артилерійськими підрозділами, армійською та безпілотною авіацією Сухопутних і Військово-морських сил і підрозділами Сил спеціальних операцій вчергове знищували окупантів на острові Ахілла. Так у грецькій міфології називають Зміїний”, ідеться в повідомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетним ударом по Одещині Росія помстилася за Зміїний МВС України

У результаті успішної операції окупанти не дорахувалися своєї техніки й живої сили на острові.

“Знищено зенітні ракетні системи, радіолокаційні станції, бойові позиції, реактивну систему залпового вогню, техніку й особовий склад російських військ. Невелика частина рашистів поспіхом евакуювалася”, додали в ПСУ.

У ніч на 30 червня російські окупанти, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, покинули острів Зміїний, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Острів Зміїний це стратегічний пункт. І його деокупація значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку і те, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів, прокоментував президент Володимир Зеленський.

Своєю чергою міноборони РФ назвало втечу окупантів з острова “кроком доброї волі”.