Три чверті німців не вірять, що війна в Україні скінчиться цього року

Більшість німців очікує, що війна в Україні затягнеться принаймні до наступного року.

Про це йдеться у досліджені ZDF «Politbarometer»,

Лише 19% опитаних очікують, що війна закінчиться до кінця цього року. З іншого боку, більше трьох чвертей (76%) вважають, що війна триватиме довше.

Військова підтримка України з боку західних держав має бути посилена, вважають 44% респондентів. Ще 32% висловлюються за збереження наявного рівня допомоги, яка включає, зокрема, поставки зброї. Лише 18% вважають, що військова підтримка має бути меншою. Більшість із них — прихильники ультраправої «Альтернативи для Німеччини» (62%) і «Лівих» (52%).

Зважаючи на війну в Україні, для більшості опитаних НАТО має величезне значення для безпеки Німеччини. 60% вважають НАТО дуже важливим і 30% важливим. Лише 4% відводять йому менш важливу роль і 3% взагалі не надають значення.

Телефонне опитування проводилось серед 1186 випадково вибраних виборців у період з 28 по 30 червня.

Раніше рдник глави Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував ексканцлерку Німеччини Ангелу Меркель, яка відмовилася визнавати свою провину у повномасштабній війні росії проти України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина робить більше для підтримки України, ніж Велика Британія, і тільки США допомагають краще.

На початку червня міністр оборони рф Шойгу заявив про відкриття сухопутного автомобільного сполучення з росії в тимчасово окупований Крим.