На Буковині судитимуть двох танкістів з так званої ДНР

На Буковині судитимуть двох командирів танків з так званої ДНР.

До терористичної організації вони приєдналися 2014 року. Про це повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram.

Мешканці Донецької області майже вісім років воювали проти сил АТО/ООС. Зараз вони продовжують брати участь у бойових діях на боці ворога.

Команда 2-го танку 2-го танкового взводу 3-ї танкової роти танкового батальйону так званої ДНР брала участь у боях проти військовослужбовців ЗСУ поблизу Донецького аеропорту. Зокрема, у населених пунктах Синівка, Пантелеймонівка, Красний Партизан, Піски й Авдіївка Донецької області.

За терористичну діяльність вона отримала псевдовійськову нагороду “За Дебальцеве”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший вирок російському окупанту: сержанта-вбивцю засудили довічно

Також встановили, що житель окупованого Донецька з 2014-го “служить” у складі бойових підрозділів 11-го окремого мотострілецького полку псевдореспубліки.

Він брав участь у боях за Савур-могилу, Авдіївку й Донецький міжнародний аеропорт. З 2018 року командир 6-го танку 2-ї танкової роти танкового батальйону 11-го окремого мотострілецького полку так званої ДНР.

Зараз особи перебувають на тимчасово окупованій території. Там вони продовжують “службу” й тісно співпрацюють з російськими загарбниками.

Російський танкіст Михайло Куліков, якого підозрюють в обстрілі житлового будинку на околиці Чернігова, повністю визнав провину. Зробив це у Деснянському райсуді Чернігова, де 30 червня проходить перше засідання.

Злочин, у якому обвинувачують танкіста, стався 26 лютого. Куліков з командиром танкового батальйону Леонідом Щьоткіним їхали Кільцевою в напрямку Олександрівки. Командир наказав Кулікову розвернути башту танку й вистрілити в житловий будинок. Той наказ виконав.