У Києві знешкодили “розконсервованих” кремлівських агентів

У Києві нейтралізували “розконсервовану” агентурну групу Головного управління Генштабу збройних сил Росії.

До її складу входили чотири російські агенти. Вони розвідували позиції Збройних сил України, геолокації стратегічних об’єктів і закликали українців підтримати загарбників. Про це повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко 1 липня в Telegram.

“Ворожа група була сформована кадровим співробітником ГРУ полковником Владиславом Донцем для підривної діяльності проти України. Він перебував у складі окупаційного угруповання РФ на території Київської та Чернігівської областей і координував діяльність російських агентів”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиукраїнському блогеру-пропагандисту Лисенку з ОРДО оголосили підозру

До того ж безпосередньо керував групою представник терористичної організації “Міністерство державної безпеки” так званої ЛНР Валентин Тілілім. Для комунікацій використовували заздалегідь відпрацьовані канали закритого зв’язку.

“Агентурну групу “активували” на початку повномасштабної агресії РФ. Серед її учасників був чіткий розподіл сфер відповідальності за виконання ворожих завдань”, додав Дехтяренко.

Російські спецслужби вкладали в підривання України великі кошти й самі ж їх розкрадали. Президенту РФ Володимиру Путіну доповідали про високу ефективність. Казали, що українці зустрічатимуть “з квітами” окупантів.

ФСБ створила ілюзію підтримки окупантів з боку українців. У це повірила й російська влада. Тому їх здивував опір України.

Проросійський політолог Михайло Погребинський поділив Україну на п’ять зон за ступенем лояльності. Таких звітів було багато. Російські спецслужби розраховували на сприяння на місцях, каже Дехтяренко. Він зауважив, що війна ще не виграна. Але вже можна говорити, що СБУ переграла ФСБ.