У НАТО оцінили ймовірність вторгнення РФ у Молдову

Російська Федерація поки що не становить загрози для Молдови.

РФ не має достатньої кількості ресурсів для вторгнення зі сторони невизнаного Придністров’я, заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірчу Джоане, передає Moldova 1.

“Росія не має військового потенціалу, але є елементи тиску, дестабілізації, заяв і погроз голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може розв’язати питання з невизнаним Придністров’ям: назвали умову

За словами Джоане, війна в Україні перейшла в стадію виснаження, тому Росія не зможе розв’язати ще один воєнний конфлікт. У НАТО впевнені, що Молдова зараз не має причин для занепокоєння.

“НАТО продовжить відігравати певну роль стабілізатора в регіоні”, додав він, закликавши Молдову “узяти із цього вигоду”.

Під час нещодавнього візиту в Україну президентка Молдови Мая Санду сказала, що не бачить неминучих загроз для України з Придністров’я, де перебувають російські війська. Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що можлива атака з Придністров’я стане ляпасом, на який Київ відповість ударом.

На кордоні з Придністров’ям зберігається стабільна ситуація. Усе під контролем Сил оборони України.

Український кордон надійно захищений та ущільнений. Перебування там мобільних Сил оборони є абсолютно доцільним.

Спікер голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук не очікує нападу окупантів з Придністров’я. За його словами, Україна довела росіянам свою силу й міць. Зараз росіяни не мають можливості висадити десант в Одеському регіоні.

Медведєв неоднократно робив погрозливі заяви. Нещодавно він заявив, що будь-яка спроба зазіхнути на Крим розцінюватиметься як оголошення війни Росії. За його словами, якщо це зробить країна, яка входить до НАТО, це буде конфлікт з усім Північноатлантичним альянсом Третя світова війна й тотальна катастрофа.