Збирали дані про оборону Києва: СБУ затримала російських агентів

Служба безпеки України виявила і затримала шпигунів головного розвідувального управління збройних сил російської федерації, які збирали дані про оборону Києва та інформацію про українських військових.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

СБУ провела багатоетапну спецоперацію, в ході якої у Києві нейтралізована «розконсервована» агентурна група головного управління генштабу зс рф, ідеться в повідомленні.

Затримані четверо російських агентів, які розвідували позиції Збройних сил України, геолокації стратегічних об’єктів, а також закликали українців підтримати російську армію.

Ворожа група була сформована кадровим співробітником гру, полковником Владиславом Донцем для проведення підривної діяльності проти України.

Раніше ми писали, що українські спецслужби затримали у Києві громадянина рф, який перебуває у розшуку Інтерпола уже 2 роки за тяжкі фінансові махінації у Литві.

Також нагадаємо, що Служба безпеки ідентифікувала російського командира, який віддав наказ про ракетні обстріли міста Дубно Рівненської області. Йому заочно оголосили підозру.