Фото: окупантам заборонили в’їзд у Херсон та відвідування закладів харчування

У тимчасово окупованому Херсоні «місцева комендатура» заборонила російським військовим в’їзд до міста та відвідування закладів громадського харчування.

Про це виданню РБК-Україна повідомили джерела у силових структурах.

Таке рішення окупаційна влада пояснює начебто збільшенням кількості російських військових і так званих сил «ДНР», що в’їжджають до міста.

Відтепер, аби потрапити до міста, окупанти мають отримати відповідний «дозвіл».

«Заборонити в’їзд на територію міста Херсон військовослужбовців Збройних сил рф, «ДНР», які виконують бойові завдання за межами міста Херсон, без попередньої доповіді та погодження з військовим комендантом Херсонської області», – йдеться в «указі» самопроголошеної комендатури.

Крім того, окупаційна влада видала ще один «указ», яким заборонила російським військовим відвідувати заклади харчування. Таким чином намагаються «унеможливити розпиття алкоголю».

За дотриманням «нових правил», слідкуватиме самопроголошений «заступник військового коменданта Херсонської області».

Читайте також

На Херсонщині окупанти намагаються втекти з фронту до тимчасово окупованого Криму через Арабатську стрілку, позривавши із себе знаки розрізнення.

Офіс генпрокурора оголосив підозри учасникам проросійської організації з Херсонщини за те, що вони вивісили у тимчасово окупованій Новій Каховці прапор СРСР. Справу відкрито за фактом поширення комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму (ч. 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України).

Крім того, 28 червня російські окупанти викрали міського голову Херсона Ігоря Колихаєва. За кілька днів до викрадення, він отримав листа з погрозами від колаборанта, якого загарбники призначили «мером».

Одночасно з мером, рашисти викрали керівника Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Ростислава Маршака.

В ЄС жорстко відреагували на викрадення Ігоря Колихаєва.