Росія змінила стратегію ракетного терору України – у ЗСУ розкрили подробиці

У країні-агресорці Росії змінили тактику ракетних обстрілів України.

Про це заявив спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат 1 липня в інтерв’ю НВ.

Він запевняє, що з початку повномасштабного вторгнення найчастіше російські загарбники запускали по Україні ракети типу “Калібр” із Чорного моря. Але після знищення крейсера “Москва” і через антиросійські санкції агресор змінив тактику.

“Раніше противник застосовував більше таких високотехнологічних ракет, як Х-101, “Калібр” та “Іскандер”. Сьогодні дещо змінилася тактика. Росіяни побачили, що ракети мають здатність закінчуватися”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Чекайте відповіді, у*бани” Арестович звернувся до окупантів після теракту на Одещині

За його словами, також російські окупанти почали замислюватися над наслідками запроваджених проти РФ санкцій.

“У кінцевому рахунку, може бути дефіцит складових речовин, з яких виробляються ці ракети. А складові високотехнологічних ракет виробляють провідні країни світу. Очевидно, що була якась команда про заощадження використання цих ракет, щоб застосовувати їх тільки на найважливіших напрямках, де це потрібно найбільше”, пояснив Ігнат.

Підсумував, що Росія почала використовувати застарілі зразки озброєння, яких у них дуже багато на складах. Йдеться про ракети типу Х-22 та Х-59.

“Вони різних модифікацій, але вони старі та вкрай неточні”, додав спікер Повітряних сил ЗСУ.

Україна потребує сучасних систем протиракетної оборони. Це дозволить ефективно протистояти ударам по наших містах. Українська оборона більш протиповітряна, тобто проти літаків. Про це заявив Ігнат.

Спікер пояснив, що високошвидкісні ракети Х-22, яким окупанти вдарили по ТЦ у Кременчуку, випускають далеко від території України. І ворожі літаки не входять у радіус дії систем ППО.

Після пуску у наших бійців є лічені хвилини на обробку інформації. Проте, як правило, системи ППО дуже рідко можуть збити Х-22.