Російські спецслужби створили міф про лояльність українців і самі в нього повірили – Дехтярнеко

Російські спецслужби вкладали у підрив України великі кошти і самі ж їх розкрадали.

Президенту РФ Володимиру Путіну доповідали про високу ефективність. Казали, що українці зустрічатимуть “з квітами” окупантів. Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко в інтерв’ю “Главкому”.

“Росіяни не дуже перевіряли інформацію від своєї української агентури. Кожен із цих агентів мав різні завдання. Хтось мав працювати як ДРГ, хтось як агент впливу, а хтось був уповноважений на інформаційну війну. До речі, особливо цінних агентів повідомили про майбутнє вторгнення. Їм рекомендували виїхати за кордон або в безпечні місця, вивезти родини”, сказав він.

ФСБ створила ілюзію підтримки окупантів з боку українців. У це повірила і російська влада. Тому їх здивував опір України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни придумали нову брехню, щоб нав’язати херсонцям громадянство РФ

Проросійський політолог Михайло Погребинський поділив Україну на п’ять зон за ступенем лояльності. Таких звітів було багато. Російські спецслужби розраховували на сприяння на місцях, каже Дехтяренко.

Він зауважив, що війна ще не виграна. Але вже можна говорити, що СБУ переграла ФСБ.

“Результати роботи і СБУ в цілому, і її голови Івана Баканова відчутні. Підтвердження тому це і затримання Медведчука, і заборона 12 проросійських партій, і резонансна “Справа Шарія”, і блокування агентурних мереж ворога. Це стосується і Деркача, і виявлених агентів у Кабміні та Торгово-промисловій палаті. З першого дня війни СБУ виявила понад 350 агентів, 160 ДРГ та майже 10 тисяч колаборантів, відкрила майже 15 тисяч кримінальних справ відносно злочинів РФ, нейтралізувала понад 1100 хакерських атак та кіберінцидентів, блокувала незаконні схеми, які завдавали державі збитки у сотні мільйонів”, каже речник.

Російські загарбники вчиняють звірства під впливом оповідань пропагандистських ЗМІ й керівництва про те, що вони є “наднацією”. А обвинуваченнями у бік українців вони намагаються прикрити звірства. Таку думку висловив президент Володимир Зеленський.

За його словами, росіяни живуть і не розуміють, як розвивається цивілізація. Загарбникам, як за часів нацистів, розповідають, що вони є наднацією, а решта “м’ясо різного сорту”. Така інформаційна політка, на думку Зеленського завжди походить від керівництва.

Зеленський також пояснив, навіщо російська пропаганда на чолі з керівництвом РФ доводить, що український народ це “нацисти”. Окупанти намагаються за гучними висловлюваннями приховати радикальні погляди.