Названо типи російських ракет, які українській ППО найскладніше збити

Названо перелік російських ракет, які на сьогодні українська система протиповітряної оборони (ППО) не здатна ефективно збивати. Більше шансів збити крилаті та авіаційні ракети.

Список озвучив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю НВ.

«Якщо говорити про боротьбу з ракетами, то, на жаль, ми не можемо ефективно збивати, летять з надзвичайно високою швидкістю: Х-22, «Кинджал», «Онікс», «Іскандер» (балістична). Їх важко збивати», – зазначив він.

«Більше шансів збити крилаті і авіаційні ракети, такі як Х-101, Х-59, Х-32, «Калібр» та інші, швидкість яких близько 800 км/ч. Вони теж високотехнологічні: летять по запрограмованій траєкторії, низько від землі, огинаючи рельєф місцевості, можуть літати в руслах річок, змінювати курс, заданий їм оператором на початку», – додав Ігнат.

За його словами, ПС ЗСУ застосовують всі можливі і неможливі методи боротьби, навіть нестандартні:

«З такими масованими ударами противника ніхто в світі не стикався. Повітряні сили, ППО сухопутних військ та інших складових сил оборони щодня стикаються з такими викликами і намагаються шукати різні методи протидії ракетам окупантів. Це називається військове мистецтво, Військова виверт, нестандартний підхід.

Противник нас перевершує кількісно і технологічно, але ми користуємося тим, що на своїй землі, що у нас сильний бойовий дух, що нам відступати нікуди, і ми будемо шукати будь-які рішення, щоб берегти наших людей і землю від раш*стської навали».

Раніше в мережі з’явилося відео моменту російського удару, під час якого протикорабельна ракета «Онікс» влучила у житловий будинок в Миколаєві.

СБУ з’ясувала, що ТЦ у Кременчуці на Полтавщині рф знищила ракетами Х-22, випущеними з бомбардувальників у небі над Курськом.

росія не зможе досить тривалий термін масово обстрілювати Україну ракетами. Інтенсивність ударів може зменшитися через один-два місяці, повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі телемарафону.