В Україні створили Армію дронів: як приєднатись до проекту

Україна запускає проект Армія дронів, у рамках якої почнуть системно закуповувати дрони, проводитимуть їх ремонт та заміну, а також організують навчальні курси для операторів. 

Організаторами програми є фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації.

На першому етапі проекту передбачено купілвю 200 дронів-розвідників для ЗСУ, а також виробництво тисяч найпростіших дронів, передає УП. 

Кошти на дрони можуть пожертвувати люди з усього світу на  сайті United24. Також можна віддати власний дрон для української армії – апарат можна відправити на склад Help Ukraine Center у Польщі або в хаб в США. А українці можуть передати свої дрони для ЗСУ Новою поштою – варто сказати кодові слова доставка для ЗСУ на Армію дронів, а оператор сам оформить посилку. 

Перші 200 дронів, які хочуть закупити, літають до 24 годин на відстань до 160 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне — їх складно помітити, а отже складно збити. 

А пожертвувати просять квадрокоптери з такими параметрами: 

  • батарея ємністю не менш ніж 5000 мАг;
  • дальність польоту від 1 км;
  • камера з роздільною здатністю не менш ніж 20 Мп;
  • тривалість заряджання  не менш ніж 30 хвилин;
  • параметри фото — не менш ніж 5280х3956, параметри відео не менш ніж 3840×2160;
  • бажано з джойстиком і пультом керування.

Нагадаємо, поляки зібрали перший мільйон на український байрактар.