На найбільшій у світі шоколадній фабриці виявили небезпечну бактерію

Бактерію сальмонелли знайшли на шоколадному заводі в Бельгії, яким керує швейцарська група Barry Callebaut.

Виробництво тимчасово призупинили, повідомляє The Guardian.

Представник компанії заявив, що виробництво на фабриці, яка виготовляє рідкий шоколад оптовими партіями для 73 кондитерських компаній, було призупинено з метою запобігання розповсюдження бактерії, яка викликає сальмонельоз – інфекційне захворювання, що супроводжується діареєю та лихоманкою.

У компанії заявили, що 72 з 73 компаній підтвердили, що вчасно припинили поставки потенційно зараженого шоколаду, щоб запобігти потраплянню в магазини.

Як передає видання, наразі не було повідомлень про випадки сальмонельозу серед споживачів.
«Розповсюдження усіх продуктів, вироблених після тестування, було заблоковано. Компанія наразі зв’язується з усіма клієнтами, які могли отримати заражені продукти. Виробництво шоколаду у Wieze залишається призупиненим до подальшого повідомлення», – повідомив представник компанії.

За його словами, більшість продуктів, які виявилися зараженими, все ще знаходяться на місці.

Barry Callebaut постачає какао та шоколадну продукцію багатьом компаніям харчової промисловості, включно з такими гігантами галузі, як Hershey, Mondelēz, Nestlé та Unilever.

Читайте також:

9 червня, на фабриці Mars у Пенсильванії (США) двоє співробітників впали у повний бак шоколаду. Чоловіків вдалось врятувати, однак обох довелось ушпиталити.

На початку квітня повідомлялося, що у місті Буча на Київщині російські загарбники замінували територію кондитерської фабрики «Деліція» та отруїли продукцію.

Раніше у місті Тростянець Сумської області загарбники пограбували та знищили американську шоколадну фабрику Mondelēz.