Meta скорочує плани найму нових працівників на 30% і готується до економічного спаду

Meta скорочує плани найму нових працівників цього року як мінімум на 30%. Генеральний директор компанії Марк Цукерберг попередив про необхідність готуватися до економічного спаду.

Про це він повідомив на корпоративній зустрічі, пише Reuters.

Цукерберг називає поточну ситуацію «одним із найгірших спадів, які ми бачили в новітній історії».

Раніше Meta вже повідомляла про сповільнення найму, але тоді точних цифр не було. Як стало відомо на зустрічі, компанія збирається найняти лише 6000–7000 нових працівників замість запланованих 10 000.

Також компанія вирішила не наймати нових людей на деякі посади, що звільнилися. Таким чином, Meta підвищить планку ефективності працівників, щоб відсіяти тих, хто не здатний досягати амбітніших цілей.

«Насправді в компанії, ймовірно, є купа людей, яких тут не повинно бути», – сказав Цукерберг і натякнув, що деякі працівники повинні самостійно вирішити, що «це місце не для них».

Раніше компанія Meta (раніше Facebook) оголосила про запуск сервісу коротких відео Reels Facebook у 150 країнах. У пресрелізі Meta йдеться, що світовий запуск сервісу, доступного раніше в США, дозволить блогерам розширити свою аудиторію передплатників та заробляти гроші коштом свого контенту. Reels Facebook працює у додатках для iOS та Android.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оцінив можливість відкриття офісу Meta (раніше Facebook) в Україні. Глава відомства вважає, що це може відбутися вже найближчим часом.

Виконавча директорка соцмережі Facebook Шеріл Сендберг заявила, що восени йде з посади після 14 років роботи в компанії.