Екс-глава Пентагону дав влучну характеристику путіну

росія «некомпетентно» веде повномасштабну війну проти України. Своїми діями країна ізолює себе від решти світу, «в’яне».

Таку думку висловив міністр оборони США у 2017-2019 роках Джеймс Меттіс на Сеульському форумі, пише CNN.

Він назвав військові дії росії «жалюгідними», а її зусилля у війні «аморальними, тактично некомпетентними, оперативно дурними та стратегічно тупими».

Генерал Корпусу морської піхоти США, відповідаючи на відповідне питання, сказав, що один з уроків цієї війни – «не мати некомпетентних генералів, які відповідають за ваші операції».

«У нас в Америці є приказка – ми говоримо, що нації з союзниками процвітають, а нації без союзників в’януть. І ми просто зараз спостерігаємо, як росія в’яне на наших очах», – сказав Меттіс.

Він заявив, що спроби залучити росію до «спільноти націй» безглузді, доки там при владі диктатор володимир путін.

«Трагедія нашого часу в тому, що путін – персонаж просто з Достоєвського. Він лягає спати щоночі злим, в страху і думаючи, що росія оточена кошмарами. І це спрямовує його», – вважає ексглава Пентагону.

Меттіс переконаний, що путін прибрав зі свого оточення всіх, хто був з ним не згоден, і тому він, «імовірно, думав, що український народ вітатиме його».

Американська влада не має сумніву, що справжня мета путіна була і є захопити всю Україну. Але це йому не вдастся.

Росія змінила тактику своєї армії в Україні після невдачі у битві за Київ, тепер вона робить ставку на ракетні удари та масовані артилерійські обстріли.

Збройні сили України чинять впертий опір у Лисичанську та його околицях. ЗСУ блискуче проявили себе при обороні Сєвєродонецька, заявив високопоставлений чиновник Міноборони США.