Під загрозою наступні врожаї в Україні, але в держави є комплексний підхід – заступник міністра

Під загрозою не лише цьогорічний врожай. А й два наступні.

Але в державі є комплексний підхід щодо збереження цього врожаю та наступних. Про це під час брифінгу 1 липня заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба закликав Африку тиснути на Кремль заради розблокування портів

“В державі є комплексний підхід щодо збереження цього врожаю та наступних. Ці заходи проводяться як і на рівні побудови нових потужностей для зберігання, так і на рівні розв’язання логістичних питань. Деякі механізми цифровізації впроваджуються саме для цього розв’язання проблем логістики. В цьому нам активно допомагають європейські колеги”, сказав він.

Україна щороку годувала 400 млн людей, а це 42% світової олії, 16% кукурудзи й 9% пшениці.

Росія блокує щонайменше 20 млн т українського зерна, чим посилює наявну продовольчу кризу. Кількість людей, які страждають від браку продовольства, подвоїлася на початку 2022 року. Становить 276 млн осіб. Через війну в Україні ця кількість зросте до 323 млн.

Постійна блокада Росією українських портів перешкоджає експорту не лише тонн зерна, а й кукурудзи з пшеницею. Російська Федерація несе пряму відповідальність за будь-які дефіцити в міжнародній торгівлі.