Битва за Лисичанськ: окупанти намагаються взяти ЗСУ в кільце

Окупаційні війська Росії намагаються оточити місто Лисичанськ Луганської області й взяти українських захисників у кільце.

Поки що їм це не вдається, розповів міський голова Сіверськодонецька Олександр Стрюк в телемарафоні “Єдині новини” 1 липня, передає Gazeta.ua.

“Точаться серйозні бої на НПЗ. Саме місто зазнає постійних обстрілів. Вони намагаються зайти з рівнини, з боку Бахмутської траси і перерізати її. Тобто те, що намагалися зробити місяць відрізати від сполучення і логістики. Їм це не вдається”, сказав Стрюк.

За його словами, Лисичанськ переживає зараз все те, що спіткало сусідній Сіверськодонецьк ще місяць тому. Окупанти, як і тоді, руйнують місто квартал за кварталом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перелом є. ЗСУ зупинили ворога на Донеччині Кириленко

“Особливої різниці між цими містами немає за одним винятком. Лисичанськ розташований на горі. Тому, на мій погляд, його атакувати трішки складніше, ніж Сіверськодонецьк. Оскільки ми були на рівнині і майже не захищені з усіх боків”, пояснив Стрюк.

Траса Лисичанськ Бахмут, яку називають “дорогою життя”, досі небезпечна. Її продовжують обстрілювати окупанти.

“Якщо і відбувається евакуація (цивільних. Gazeta.ua) з Лисичанська, то вона епізодична і досить ризиковна”, підсумував Стрюк.

Лисичанськ останнє місце спротиву українських воїнів на Луганщині. Окупанти кинули всі свої сили та засоби, аби захопити його. Місту щодня завдають руйнувань ворожі обстріли. Пошкоджена така кількість будинків, що вже не встигають підраховувати. Гинуть мирні люди, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

Уранці 1 липня повідомили, що росіяни атакують Лисичанський нафтопереробний завод. Захопили північно-західну та південно-східну частини заводу.