Лікарні на захоплених територіях Запоріжжя переповнені самоскаліченими терористами – Куртєв

Деякі російські загарбники калічать самі себе, аби уникнути участі в бойових діях проти України. Окупанти мають вкрай низький моральний дух, повідомляє українська розвідка,

Це підтверджує й інший факт, зазначив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв 1 липня в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Запоріжжям “самомінуснулася” чергова “пташка” росіян

“Лікувальні заклади, розташовані на тимчасово захоплених територіях, просто переповнені такими самоскаліченими горе-бійцями. Що можу сказати? Ми підтримуємо такі “жести доброї волі” російських солдат. Що більше вони самі себе нищитимуть, то менше роботи матимуть українські воїни”, сказав він.

Повідомив, що на 128-му добу російської агресії ситуація на Запорізькому напрямку залишається незмінною.

“Ворог концентрується на утриманні зайнятих рубежів та обстрілює наші позиції з артилерії, а також із танкового озброєння. Так, протягом минулої доби противник здійснив 33 обстріли позицій українських бійців вздовж усієї лінії зіткнення”, додав Куртєв.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські окупанти намагаються утримуватися на рубежах відступу. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

На вечір 28 червня понад 360 жителів Запорізької області перебувають у полоні в російських окупантів. Приблизно 150 із них у заручниках. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.