“Історична мить” – у сесійній залі Ради встановили прапор ЄС

У п’ятницю, 1 липня, до сесійної зали Верховної Ради внесли прапор Європейського Союзу.

Тепер він стоятиме поряд із прапором України. Про це повідомив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас у Twitter.

“Зворушливо до сліз прапор ЄС внесено до сесійної зали українського парламенту. Щоб залишити там”, прокоментував він та опублікував відео, як під прапор заносять під оплески народних депутатів.

Moving to tears – the EU flag is been brought to the plenary hall of @ua_parliament. To stay. pic.twitter.com/qkZxfwjF7O

Matti Maasikas (@MattiMaasikas) July 1, 2022

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Кабміні розповіли, чим Україна забезпечує ЄС

Також це прокоментував спікер ВР Руслан Стефанчук. Він зазначив, що мріяв про наявність європейського прапору у парламенті.

“Історична мить! Прапор Європейського Союзу відтепер у стінах Українського парламенту. Це була моя мрія. Вона здійснилась. І додам: Верховній Раді личить прапор ЄС як за кольором, так і за сенсом”, підкреслив він.

Історична мить! Прапор Європейського союзу відтепер у стінах Українського парламенту 🇪🇺🇺🇦 Це була моя Мрія 💙💛Вона здійснилась. І додам: Верховній Раді личить прапор ЄС як за кольором, так і за сенсом pic.twitter.com/2spEf01632

Ruslan Stefanchuk (@r_stefanchuk) July 1, 2022

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні та Молдові статус кандидатів на вступ до блоку.

В українському уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.