У Сіверськодонецьку окупанти “полюють” на проукраїнських жителів – Стрюк

В тимчасово окупованому Сіверськодонецьку на Луганщині росіяни полюють на людей, які підтримують Україну.

Про це розповів каже міський голова Олександр Стрюк в телемарафоні “Єдині новини” 1 липня, передає Gazeta.ua.

“На щастя, більшості людей, які підтримували Україну, працювали з адміністрацією, вдалося евакуюватися з міста. Зараз у місті намагаються (окупанти. – Gazeta.ua) створити якісь “органи управління”, відновити комунальні структури. Заманюють фахівців, які залишилися у місті, на роботу високими зарплатами. Але це має вигляд чергового пошуку мобілізантів, щоб поповнити лави так званих військових формувань ЛНР (ОРЛО. Gazeta.ua)”, сказав Стрюк.

За його словами, відновити комунальну інфраструктуру у місті без капітального будівництва неможливо. Катастрофічною залишається ситуація з харчами, адже окупанти завозять “гумвантажі” нерегулярно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сіверськодонецьку закінчуються запаси їжі міський голова

“Вода була у місті завдяки тим свердловинам, які ми розконсервували. Ними й користуються”, додав Стрюк.

Виїхати на підконтрольну Україні територію сіверськодончани вже не можуть. Евакуюватися окупанти дозволяють лише в ОРДЛО. Звідти можна спробувати дістатися України, додав чиновник.

Як розповідають жителі Сіверськодонецька, у місті досить багато окупаційних військ. Найбільше їх з так званої ЛНР.

Збройні сили України вийшли з Сіверськодонецька. Запеклі бої за місто тривали понад місяць. Вихід українських військ із Сіверськодонецька 24 червня підтвердив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Є певні причини й передумови для виходу з Сіверськодонецька. Лисичанськ кращий для оборони, вважає радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.