У розвідці повідомили, куди та як тікають дезертири ворожої армії

На Херсонщині окупанти намагаються втекти з фронту до окупованого Криму через Арабатську стрілку, позривавши з себе знаки розрізнення.

«В окупованій Калинівці Херсонської області з’явилась група дезертирів віком 18 – 20 років. Одягнуті у військовий однострій російського зразка, без знаків розрізнення та головних уборів», – повідомила прес-служба ГУ розвідки МО України.

Озброєні автоматами «Калашнікова» дезертири просять у людей їжу та воду, один з них, ймовірно, поранений. Пересуваються до адмінкордону з окупованим Кримом лише вночі.

Основна причина втечі окупантів з фронту – значні втрати на цьому напрямку. Дезертири прориваються на півострів через Арабатську стрілку, цей маршрут в них вважається «найбезпечнішим».

Раніше повідомлялося, що російським солдатам, які не відмовляться воювати проти України, можуть почати надавати притулки в Євросоюзі.

Учасники Вільної демократичної партії Німеччини (ВДП), яка входить до урядової коаліції, виступили з ініціативою надавати притулок солдатам рф, які беруть участь у війні проти України і приймуть рішення дезертирувати. Це може сприяти послабленню російської армії.