Росія може спробувати захопити Харків і область – Синєгубов 

Росія може спробувати ще раз піти в наступ на Харківщину, оскільки регіон і обласний центр є принциповою метою для російських військ.

Про це заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю, передає “РБК-Україна”.

“З 24 лютого, фактично з початку масованої агресії і вторгнення на територію Харківської області, для ворога місто Харків і Харківська область принципово важливі. Тому говорити, що Росія облишила спроби взяти і контратакувати Харків або інші населені пункти області, звичайно, не можна”, сказав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синєгубов пояснив, за яких умов потрібно евакуюватися з Харкова

Запевнив, що Харків і область готові до можливого наступу російських військ.

“Ми ж розуміємо, що для наступу на Харків окупантам потрібно мати дуже багато сил і засобів… Я не бачу такої кількості військового ресурсу для того, щоб вести наступ на Харків зараз. Тобто такої інформації у нас немає. Що буде через тиждень моніторимо і контролюємо обстановку”, додав Синєгубов.

Російські окупанти вже кілька днів поспіль обстрілюють Харків. Постраждали Немишлянський та Індустріальний райони міста. Але причин для централізованої евакуації населення з міста немає. Ситуація складна, але контрольована.

28 червня російські окупанти обстріляли Харків, влучили в підприємство в Індустріальному районі. Постраждали п’ятеро людей. Вчора ворог завдав авіаударів по Харкову й області.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах міста Харкова та В’ялівського водосховища. Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди українські воїни рішуче придушили: противник відійшов.