У Зеленського спростували, що він щось передав путіну через президента Індонезії

Президент Індонезії Джоко Відодо у Москві заявив, що привіз послання путіну від Зеленського. У Києві кажеть, що посередників не потребують.

Про це сказав пессекретар президента України Сергій Никифоров, пише Укрінформ.

«Президент України, якщо хоче до когось звернутися, робить це публічно у своїх щоденних зверненнях», – вказав речник глави держави.

За його словами, основною темою перемовин президентів України Володимира Зеленського та Індонезії Джоко Відодо напередодні в Києві було розблокування українських портів для експорту зерна.

«Росія несе повну відповідальність за зрив експорту як до Індонезії, так і до інших регіонів світу. І вона ж буде відповідати за продовольчу кризу, яка може виникнути, якщо терміново не розблокувати українські порти. Саме про це Володимир Зеленський у деталях розповів Джоко Відодо», – додав Никифоров.

Президент Індонезії Джоко Відодо ще під час візиту до Києва запропонував президенту України Володимиру Зеленському передати послання путіну, бо далі він їде у Москву.

Тим часом, президент Володимир Зеленський заявив, що його участь у саміті G20 в Індонезії у листопаді буде залежати від безпекової ситуації в Україні та складу учасників заходу (тобто чи буде там путін, – ред.). Про це він сказав за підсумками переговорів із президентом Індонезії Джоко Відодо у Києві.