“Ми помстимося за брата, вже почали” – у Києві прощалися із загиблими воїнами “Азову”

У Києві попрощалися із загиблими бійцями полку “Азов” Віталієм Красовським з позивним “Крос” і Данилом Рибальченком з позивним “Риба”.

Про це пише Суспільне.

Прощання було в Київському крематорії.

Віталій Красовський служив у лавах полку “Азов” з 2015 року. А з 24 лютого 2022-го, від початку повномасштабного вторгнення Росії, боронив Маріуполь.

Воїн зазнав тяжкого поранення в бою, а 21 березня родині повідомили про його загибель.

“Загинув він як герой зі зброєю в руках. Йому було 28 років. Ми пишаємося ним. Нашу втрату нічим ніколи не зможемо заповнити”, каже дружина “Кроса” Вікторія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На майдані Незалежності прощалися з командиром батальйону “Карпатська Січ”

Даниїл Рибальченко теж служив у полку “Азов” з 2015 року. До цього був у лавах “Правого сектору” і в батальйоні МВС “Гарпун”. На Донбас пішов воювати 2014-го, щойно туди вторглися російські війська.

“Він з 2007 року військовослужбовець і службу не переривав узагалі. Тоді йому повних було 23 роки”, розповів брат “Риби” Демид Рибальченко.

“Він написав мені: “Що б не сталося, не включай задню”, згадує останні слова свого брата Демид.

“Тому, що брат був великим воїном, і ми за нього помстимося. Я вже почав”, додав він.

Про смерть брата Демид дізнався 9 квітня.

“Це була ніч 9 квітня, мене викликав командир і сказав: “Друже, твого брата не стало, він загинув. Зможеш продовжувати службу?”. Я трішки погорював, взяв зброю і пішов на війну. Зараз мені вдалося попрощатися, до цього була процедура впізнання, за певними прикметами нам вдалося його впізнати. Характерне татуювання: у нього була вибита Наталка Полтавка на правій нозі з Автоматом Калашнікова. “Риба” був веселим і веселився з того, що звичайні люди не могли зрозуміти. Екстравагантний, своєрідний був хлопець”, згадує Демид Рибальченко про загиблого брата.

У червні у Києві попрощалися з активістом і бійцем 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр Романом Ратушним. Він загинув під час виконання бойового завдання у складі розвіддозору на Ізюмському напрямку.

У травні в Михайлівському золотоверхому соборі прощалися з журналістом, військовослужбовцем Збройних сил України Олександром Маховим, який загинув від російських обстрілів під Ізюмом.