Російські партизани взяли відповідальність за знищений ешелон на Транссибі

Російські антивоєнні активісти взяли відповідальність за пущений під укіс ешелон, який ймовірно перевозив боєприпаси для армії рф Україні.

Про це повідомила група антивоєнних активістів «Зупини вагони». «Ми, природно, не ідіоти, і розуміємо, що ця зупинка є тимчасовою, – пишуть вони у своєму телеграм-каналі. — Але ж вона дуже знакова. Знакова, тому що демонструє міць залізничного опору».

Активісти вказують, що їх стає дедалі більше, а їхня головна мета – зупинити війну:

«Російському підпіллю знадобилося багато часу, щоб розгойдатися, це правда. Але ми повинні, ми просто зобов’язані зупинити війну, розв’язану путінською зграєю. Тому що слова «ми проти війни», які не підкріплені діями, не означають нічого».

Катастрофа з поїздом сталася на Транссибірській магістралі у Сковородинському районі Амурської області 29 червня. 14 вантажних вагонів зійшли з рейок, внаслідок аварії було порушено габарит сусідньої колії, пошкоджено опору контактної мережі. Рух поїздів ділянкою було тимчасово припинено.

У чотирьох областях росії партизани вже здійснили диверсії на об’єктах «Російських залізниць». Вони унеможливили транспортування окремими шляхами.

Міністерство транспорту рф наказало російській залізниці взаємодіяти з МВС та ФСБ через побоювання втручання у роботу залізниці.

Тим часом, трьом білоруським «рейковим партизанам» загрожує смертна кара. Їх звинувачують у підпалі релейної шафи на залізниці в ніч з 28 лютого на 1 березня.

Білоруські партизани скоїли вже понад 80 диверсій на залізниці, щоб завадити агресору перекидати в Україну солдатів, зброю і техніку для продовження війни.