Гайдай розповів, чи є в Лисичанську росіяни

Російські окупанти не прорвалися в Лисичанськ Луганської області, але перебувають на околицях міста. В місті вуличних боїв немає.

Водночас керівництво окупантів вже відзвітувало, що нібито контролює частину міста. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram.

За його словами, росіяни навіть не оточили Лисичанськ.

Він зазначив, що місто потужно обстрілюють з різних напрямків.

“Вони навмисно обстрілюють наші гуманітарні центри, є поранені. Зараз людям радимо постійно бути в укриттях, евакуація неможлива, бо надто небезпечно. Навіть дистанційно мінують дороги протитанковими мінами”, сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни штурмують і хаотично обстрілюють Лисичанськ з різних боків Гайдай

Також додав, що Лисичанськ має набагато вигідніше положення, ніж Сіверськодонецьк, що допоможе Збройним силам.

“Але росіян дофігіща. Вони лізуть з усіх щілин, неймовірна кількість техніки. Переважають артилерією”, зазначив він.

Розповів Гайдай і про ситуацію в захопленому Сіверськодонецьку.

“Росіяни призначили “очільника”, у якого дев’ять класів освіти, людина взагалі не розуміє, як керувати містом”, розповів очільник ОВА.

За його словами, окупантам не вдасться відновити інфраструктуру в обласному центрі, бо вони розбили її вщент.

Також Гайдай порадив людям евакуюватися із Сіверськодонецька.

На Лисичанському напрямку російські окупанти обстрілюють позиції Збройних сил України в місті. Ворог штурмує в районі Лисичанська нафтопереробний завод і має частковий успіх. Зараз росіяни утримують північно-західну й південно-східну частину заводу.

Також противник штурмує в районах північно-східної частини Лисичанского НПЗ, населеного пункту Тополівка й північної частини населених пунктів Вовчоярівка й Малорязанцеве, частково має успіх. Утримує під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка Лисичанськ.