Бої за Лисичанськ: окупанти мають частковий успіх

На Лисичанському напрямку російські окупанти обстрілюють позиції Збройних сил України в місті.

Ворог штурмує в районі Лисичанська нафтопереробний завод і має частковий успіх, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в Facebook.

Зараз росіяни утримують північно-західну й південно-східну частину заводу.

Також противник штурмує в районах північно-східної частини Лисичанского НПЗ, населеного пункту Тополівка й північної частини населених пунктів Вовчоярівка й Малорязанцеве, частково має успіх. Утримує під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка Лисичанськ.

“Наступ противника в напрямку Лоскутівка Лисичанський желатиновий завод українські воїни зупинили й змусили окупантів відійти”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контратакують на двох напрямках: оновлена карта бойових дій від британської розвідки

На Слов’янському напрямку ворожі підрозділи перегруповуються. Штурм у напрямку Довгеньке Мазанівка українські воїни успішно відбили. Противник відійшов. Також окупанти штурмували, щоб захопити Богородичне, але не мали успіху.

Ворожі обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Вірнопілля та Червона Поляна.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Тетянівка.

На Бахмутському напрямку противник завдав ракетно-авіаційного удару в районі населеного пункту Соледар. Здійснив артилерійські обстріли районів Білогорівки, Покровська, Клинового й Новолуганська.

“Усі спроби наступальних і штурмових дій окупантів у напрямках Миколаївка Спірне, Володимирівка Покровське, Доломітне Вуглегірська ТЕС наші захисники успішно зупинили”, повідомляють у Генштабі.

Російські окупанти з різних боків постійно намагаються прорватися в Лисичанськ Луганської області. Також місто обстрілюють хаотично. Росіяни кинули практично всі сили на захоплення міста.

Важко знайти безпечне місце. Зруйновано відділ поліції та пошкоджено територію нафтопереробного заводу, повідомив у четвер вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.