Поляки зібрали перший мільйон на український байрактар

У Польщі активісти зібрали перший мільйон злотих для купівлі дрону Bayraktar TB2 для ЗСУ. Акція стартувала 28 червня.

Про це повідомив ініціатор збору коштів, журналіст Славомір Сераковський. «До нас приєдналися понад 10 тисяч людей. Інформацію про акцію розповсюдили 25 тисяч разів. Хто ще хоче інвестувати у поразку путіна?» – написав Сераковський, повідомивши про зібраний мільйон. При чому з моменту його поста минуло 18 годин, і сума збору на даний момент складає 1 379 176 злотих. Усього необхідно зібрати 22,5 млн злотих.

Нагадаємо, 22 червня, Сергій Притула оголосив збір коштів на купівлю трьох БПЛА Bayraktar TB2. В рамках кампанії «Народний bayraktar», лише за добу українці вже назбирали кошти на купівлю двох ударних безпілотників.

Згодом турецька компанія BAYKAR заявила, що безкоштовно надасть ЗСУ три безпілотники TB2. Зібрані українцям кошти, виробник попросив передати на гуманітарні потреби українців, що постраждали од війни.

Аналогічно BAYKAR вчинив, коли кошти на безпілотник для України зібрали литовці. Тоді компанія вирішила безплатно передати Bayraktar TB2 українським військовим. На зібрані громадянами кошти, Литва має намір купити боєприпаси для безпілотника, а також витратити їх на підтримку України.