“Ми помстимося за брата, вже почали” – у Києві прощалися із загиблими воїнами з “Азову”

У Києві попрощалися з загиблими бійцями полку “Азов” Віталієм Красовським з позивним “Крос” і Даниїлом Рибальченком з позивним “Риба”.

Про це пише “Суспільне”.

Прощання проходило у Київському крематорії.

Віталій Красовський служив у лавах полку “Азов” з 2015 року. А з 24 лютого 2022 року від початку повномасштабного вторгнення Росії боронив Маріуполь.

Воїн отримав тяжке поранення в бою, а 21 березня родині повідомили про його загибель.

“Загинув він як герой зі зброєю в руках. Йому було 28 років. Ми дуже горді за нього. Нашу втрату нічим ніколи не зможемо заповнити”, каже дружина “Кроса” Вікторія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На майдані Незалежності прощалися з командиром батальйону “Карпатська Січ”

Даниїл Рибальченко теж служив у полку “Азов” з 2015 року. До цього був у лавах “Правого сектору” і в батальйоні МВС “Гарпун”. На Донбас пішов воювати у 2014 році, одразу, як туди вторглися російські війська.

“Він з 2007 року військовослужбовець і свою службу не переривав взагалі. Тоді йому повних було 23 роки”, розповів брат “Риби” Демид Рибальченко.

“Він написав мені: “Що б не сталося, не включай задню”, згадує останні слова свого брата Демид.

“Тому, що, кажу, мій брат, був дуже великий воїн і ми за нього помстимося. Я вже почав”, додав він.

Про смерть брата Демид дізнався 9 квітня.

“Це була ніч 9 квітня, мене викликав мій прямий командир, сказав, друже, твого брата не стало, він загинув. Зможеш йти продовжувати службу? Я трішки погорював і взяв до рук зброю і пішов на війну. Зараз мені вдалося попрощатися, до цього була процедура впізнання, за певними прикметами нам вдалося його впізнати. Характерне татуювання: у нього була вибита Наталка Полтавка на правій нозі з автоматом “Калашнікова”. “Риба” був буде веселий хлопець і дуже веселився з того, що звичайні люди не могли зрозуміти. Екстравагантний, своєрідний був хлопець”, згадує Демид Рибальченко про свого загиблого брата.

Доповнюється.