Окупанти тортурами змушують співробітників ЗАЕС порушувати технологію роботи реактора

Окупанти піддають тортурам робітників Запорізької АЕС, змушуючи їх осушувати ставки-охолоджувачі.

Про це повідомляє Енергоатом. «Наразі шляхом знущань та тортур змушують співробітників Гідрологічної служби електростанції вигадувати обґрунтування необхідності осушення цих водойм для керівництва ЗАЕС та «Енергоатома», – йдеться у повідомленні.

Так, окупанти жорстоко побили водолаза Гідрологічної служби ЗАЕС Андрія Гончарука, якого у середу, 29 червня, було доставлено до лікарні Енергодару з численними травмами.

Раніше повідомлялося, що російські загарбники, які перебувають на Запорізькій АЕС, готують провокацію.

Напередодні до Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) перестали дистанційно надходити дані із систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на Запорізькій атомній електростанції, яку захопили російські окупанти.

Нагадаємо, на початку червня Запорізька АЕС і МАГАТЕ відновили зв’язок між собою. Його було втрачено ще 30 травня, коли окупанти відключили в Енергодарі Vodafone.

Водночас, Україна відхилила візит МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає, що МАГАТЕ, заявляючи про наміри відправити інспекторів на захоплену росіянами Запорізьку АЕС, заграє з країною-агресором та робить спроби легітимізації присутності російських військ на станції.