Міжнародна допомога Україні в червні зросла втричі

У червні до державного бюджету надійшло 87,5 млрд грн від зовнішньої допомоги, що у 3 рази більше, ніж місяць тому.

Про це  передає Укрінформ з посиланням на повідомлення першого заступника голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка у Teлеграмі.

Депутат нагадав, що у підсумку травня фінансові надходження від партнерів становили 28 млрд грн.

«Напевне червень стане першим місяцем війни, коли зовнішня допомога від партнерів нарешті внесе більше до бюджету, ніж податкові надходження», – припустив він.

Раніше повідомлялося, Україна отримала фінансовий грант від уряду США у розмірі 1,3 млрд. доларів у межах пакета фінансування держбюджету в $7,5 млрд. Далі будуть ще кілька таких виплат. З урахуванням цього траншу показник зовнішньої допомоги для бюджету за остаточними підсумками червня сягне 126,5 млрд грн.

Нагадаємо, 21 травня 2022 року, президент США Джо Байден підписав «Закон про додаткові асигнування на Україну, 2022», який передбачає додаткові надзвичайні асигнування на 2022 фінансовий рік федеральним агентствам для реагування на ситуацію в Україні та для надання допомоги Україні. З $40 млрд доларів цього пакету Україні виділяється $7,5 млрд на підтримку економіки та $6 млрд на зброю.