Опалення у Маріуполі не буде – Андрющенко

У Маріуполі російські окупанти не планують відновлювати централізоване опалення.

Оскільки неможливо відновити котельні або підключити газ, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

“Підключення газопостачання навіть у приватні будинки не буде. За виключенням частини Лівобережного району наближеного до с. Виноградного та частини Приморського району, наближеного до порту, якщо вдасться підʼєднатись до газотранспортних систем Маріупольського району (велике питання)”, написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанти закликають вчителів повертатися на захоплені РФ території

За словами Андрющенка, централізованого постачання дров або вугілля не буде.

Він додав, що маріупольцям готують примішення шкіл та дитячих садочков. Окупанти встановлять двоповерехові ліжка та обігрів тепловими пушками. Проте гарче харчування, польові кухні або місця для приготування їже не на вулиці облаштовувати не планують.

“Маріупольців чекає нагірша зима за всі часи існування міста. Окупантам люди не потрібни, ставлення до українців як до худоби у всьому”, підсумував Андрющенко.

Раніше Андрющенко також розповідав, що окупанти не збираються опалювати тимчасово захоплений Маріуполь взимку. Керівники комітетів самоорганізації населення та квартальні отримали вказівку терміново збирати дані про потреби дров та вугілля, насамперед по приватних будинках, навіть газифікованих.