Євген Балабанов, Leo Beauty Club: Про інфлюенсерів, тренд на серфінг-стиль та здорове волосся на кожен день

У світі моди, що швидко змінюється, важливо «бути напоготові» – сьогоднішні тренди з легкістю змінюють інфлюенсери, які тримають свої аудиторії в постійному модному пошуку та напрузі, вважає топ-стиліст по волоссю салону краси Leo Beauty Club Євген Балабанов. Коли варто змінюватися та як знайти свій образ, про супер-трендовий серфінг-стиль та інші тонкощі своєї професії Євген розповідає в інтерв’ю UA.NEWS.

З чого починається робочий день стиліста по волоссю?

Євген Балабанов: Робочий день починається з огляду Інстаграм, дуже важливо бути в тренді та напоготові, відстежувати новинки та останні тенденції моди. Намагаюсь бути підписаним на мінімум кількості людей. У моєму Інстаграмі тільки волосся і роботи кращих перукарів світу.

Такі огляди заряджають потрібною енергетикою, це підживлює новими ідеями та образами, і просто – краса надихає на творчість і любов до своєї справи.

Іноді клієнти приходять і не розуміють чого хочуть. Як ви визначаєте, що потрібно та що підходить клієнтові?

Євген Балабанов: Насправді, у житті все набагато простіше, у мене принаймні. Зазвичай, люди вже йдуть на мою роботу через Інстаграм, і здебільшого просто показують картинку з однією з моїх робіт, це спрощує мені життя.

Але бувають і випадки, коли людина приходить і не знає, чого вона бажає. Потрібен певний підхід до клієнта, важливо вислухати його. Я намагаюся почути якісь деталі, які допоможуть мені знайти потрібний образ для цього гостя.

Досвідчений стиліст практично відразу розуміє, що підійде клієнту. Також і щодо догляду за волоссям – поставивши кілька уточнюючих питань, професіонал завжди визначить причину стану волосся і підбере правильний догляд, або скоригує те, чим гість зазвичай користується в домашніх умовах.

Візуалізувати те, чого хоче клієнт, можна за допомогою тих самих картинок з Інстаграма, або інших джерел. Соціальні мережі та доступ до інтернету дуже спрощують завдання пошуку відповідних образів – на будь-який смак та запит.

Трендові зачіски – які вони сьогодні?

Євген Балабанов: Ви знаєте, зараз такий час, коли одна людина всього за один день може перевернути тренди та погляди у світі зачісок. Хорошим прикладом цього є Девід Бекхем або, наприклад, Кім Кардаш’ян, Джей Ло. Ці люди безумовно інфлюенсери у світі моди та стилю. Вони вміють себе подати і просто «примушують» свою аудиторію бути напоготові.

Дуже багато хто намагається бути схожим на селебрітіс, відштовхуватися від їхнього стилю, це спонукає відстежувати їх перевтілення, усі новинки зі зміною іміджу, пробувати їх образи на собі.

Якщо говорити в цілому, то на сьогоднішній день усі хочуть бути природними та невимушеними: в одязі, аксесуарах, у зовнішності. Тренд на натуральність та мінімалізм також лишається на піку популярності і щодо зачісок. Це текстуровані форми без вираженого обсягу, дуже природні лінії, ніякої маси і графіки, таку текстуру можна підкреслити легкою хвилястістю за рахунок гарячих інструментів (щипці).

Якщо ви можете уявити собі дівчину-серфера з кучерявим волоссям від солоної води, то ви зрозумієте, що є модним тут і зараз.

Як часто варто змінювати свій стиль у зачісці?

Євген Балабанов: Мені здається, що це дуже індивідуально. Комусь потрібно це робити щомісяця через характер, а хтось консервативний за своєю природою і боїться щось змінювати у собі.

Однозначно варто змінюватися, коли ви не впевнені у своєму образі і зовнішньому вигляді, або через вікові зміни, адже волосся теж схильне до впливу через час, стає сивим і змінює свою структуру з роками. У таких випадках варто звернутися до фахівця. Також, коли через різні причини, волосся є сильно пошкодженим і потребує відновлення або догляду.

Поговоримо про здоров’я волосся – що обов’язково потрібно робити, а чого краще не робити, щоб зберегти здорове волосся?

Євген Балабанов: Справа в тому, що переважна більшість людей неправильно підбирає косметику. Я рекомендую використовувати тільки професійну продукцію для волосся, оскільки тільки така косметика може давати чіткий та прогнозований результат. Ще краще, якщо необхідний набір догляду вам підбере фахівець з огляду на ваші індивідуальні особливості.

Чого не варто робити, так це, наприклад, використовувати щипці або фен без попереднього термозахисту волосся. Дуже важливо також підбирати шампунь, що підходить до вашого типу шкіри голови. У період спеки, наприклад, необхідно, наскільки можливо, захищати волосся від ультрафіолетових променів і зволожувати відповідними продуктами.

В цілому, ставитися до себе уважніше, щоб розуміти, що вам підходить, а від чого краще відмовитися, щоб зберегти здорове волосся.