Грози, град, шквали і навіть смерчі: українців засмутили прогнозом на завтра

30 червня сильна спека спостерігатиметься у західних областях України.

Там максимально очікується +30…35°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“Спека, грози, похолодання, зірниці, блискавки, шквали, зливи, навіть смерчі такі синоптичні герої завтра вийдуть на поклін завершального дня дебютного літнього місяця. Західні області належатимуть завтра області підвищеного атмосферного тиску, тому там якісь суттєві опади навряд сонце та спека”, написала вона.

У східних областях повітря обіцяє бути значно свіжішим, протягом дня +23…27°С. У більшості областей України у четвер спека нарешті послабне до +25…30°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні суттєво погіршиться погода: синоптики оновили прогноз

“Через значні температурні контрасти та діяльність атмосферних фронтів у більшості регіонів очікуються місцями зливи, грози, локально град, шквали та навіть невеликі смерчі”, додала синоптикиня.

У Києві 30 червня очікується послаблення спеки. Температура повітря впродовж дня коливатиметься у межах +28…29°С. Дощ із грозою завтра можливі, проте сильних злив не передбачається.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде у західних областях. У липні аномально високі температури на заході збережуться. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.